divendres, 19 de maig de 2017

CONCERT HOMENATGE A PAU CASALS

ACTES HOMENATGE A PAU CASALS 2017

 Un any més, la Fundació Pau Casals i l'Ajuntament de Barcelona organitzen un homenatge a Pau Casals. Enguany serà un triple homenatge, amb actes els dies 14, 15 i 16 de juny.

 L'Associació Musical Pau Casals del Vendrell s' uneix a aquesta iniciativa i dona difusió i suport a l’organització d’aquests actes amb una sortida dirigida a facilitar la participació en l'acte inaugural, en el qual hi intervindrà, també, la sra. Marta Casals. Serà un concert a càrrec de Mischa Maisky, violoncel, i Lily Maisky, piano, en el Palau de la Música de Barcelona el dimecres 14 de juny.

 La sortida serà a les 18:00 i el concert a les 20:00.

En acabar, hi haurà una visita guiada especial per als participants de l'Associació.

 El preu de la sortida - concert, viatge i visita - serà de 25 euros per als socis de l'Associació i 35 per als no socis.

El descompte és important si es té en compte que el preu de les entrades del concert per al públic serà de 45 euros.

 Per inscriure's només cal enviar un correu electrònic a amlpaucasals@gmail.com i efectuar l'ingrés en el c/c de l'Associació que s'indicarà en el correu de resposta.

El termini d'inscripcions finalitzarà el dijous 25 de maig.

 Qui ho prefereixi, podrà també fer el pagament en efectiu el dimecres, 24 de maig, de 5 a 6 de la tarda, a la Casa Nadiua.

 Es conmemora que, el 16 de juny de 1934, la ciutat de Barcelona va atorgar a Pau Casals la distinció de Fill Adoptiu, li va concedir la Medalla de la Ciutat i va posar el seu nom a l'avinguda situada al peu del Turó Park.

 La ciutat volia agrair l’enorme tasca musical, cultural i cívica que Pau Casals havia realitzat des de 1919, moment en el qual deixà de viure a Nova York, per instal•lar-se a Barcelona i fundar la primera orquestra simfònica de la ciutat: l’Orquestra Pau Casals, de la qual en va ser hereva l'Orquestra Ciutat de Barcelona (OCB), per transformar-se en l'actual Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

 L'homenatge continuarà el dijous 15 de juny al Palau de la Generalitat, amb un acte de lliurament del "Guardó Pau Casals", creat per "distingir les personalitats rellevants de l’àmbit cultural català que hagin contribuït significativament a la projecció exterior de la cultura catalana”, i que enguany ha estat concedit al sr. Jordi Savall i Bernadet, i un concert a la Plaça del Rei de la formació Amadeus del projecte Vozes. El concert serà d'entrada lliure.

 El divendres 16, a les 20:00 h, al Turó Park, tindrà lloc l'ofrena floral i el concert a càrrec de l’Orquestra de l'IEA Oriol Martorell i del grup de violoncels Cello.Cat, dirigits pel mestre Antoni Ros Marbà.
JORDI SAVALL

MARTA CASALS

MISCHA I LYLY MAISKY

EL MESTRE PAU CASALS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada