dimarts, 8 de setembre de 2015

139è aniversari del naixement de PAU CASALS.
    Dimarts 29 de desembre de 2015. 

    A les 9 del vespre. Església parroquial del Vendrell.

    Espiritualitat barroca i romàntica.

    JORDI DOMÈNECH, contratenor.
    BENANZI BILBAO, orgue.

    Programa: 

    Preludi i Fuga en C   BWV 547                                     J.S.Bach

    Ich habe genug-Schlummert ein (de la cantata "ich habe genug")    
    J.S.Bach

    Preludi de coral: "Allein Gott in der Höh' sei Ehr"  BWV 662      
    J.S.Bach

    Bist du bei mir                                                             J.S.Bach

    Ihr glocken von Marling                                              F.Liszt

    Sonata VI  en  Dm                                              F.Mendelssohn-Bartholdy

    Choral - Andante sostenuto - Allegro molto - Fuga - Finale

    6 lieder espirituals Op.157                                       J.Rheinberger

           I.       Sehet, welche Liebe
         II.      Ich bin des Herrn
          III.     Wenn alle untreu werden
          IV.    Vater Unser
          V.      Hachtgebet
          VI.    Ave Maria
                Jordi Domènech i Subiranas


contratenor

Nascut a Manlleu (Barcelona), estudia piano a l’Escola de Música de Vic, a l’Estudi Àngel Soler i al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb Fina Colomer, Àngel Soler, Ma Jesús Crespo i Joan Havill. Paral.lelament estudia cant amb Josep Benet, Charles Brett -a la Royal Academy of Music-, Laura sarti -a la Guildhall School of Music and Drama-i amb Salvador Parron amb qui continua estudiant actualment. 

Ha actuat amb els principals cors i orquestres de l’estat espanyol i amb els grups Europa Galante, Hyppocampus, La Colombina, Orphenica Lyra, Estil Concertant, Early Opera Company, Wiener Akademie, Venice Baroque Orchestra, London Baroque i Al Ayre Español als principals festivals europeus.

Ha participat en l’estrena de Passione Secondo Matteo d’Adriano Guarnieri i de l’òpera Tat’jana de Corghi, tot pel Teatro alla Scala de Milà i L’Adéu de Lucrècia de Santos.

Ha interpretat Dido i Enees de Purcell, Tito Manlio, Ercole sul Termodonte i Bajazet de Vivaldi, Carlo, Rè d’Allemagna d’Scarlatti (Teatro Massimo de Palerm), La Didone de Cavalli, amb Europa Galante (Venècia, Torí i al Teatro alla Scala de Milà), L’Orfeo i L’Incoronazione di Poppea (a l’Staadsoper d’Hamburg i al Gran Teatre del Liceu) de Monteverdi, Agrippina, Giulio Cesare in Egitto (al Gran Teatre del Liceu), Rodelinda i Belshazzar (al Festival Händel de Halle i al Musikverein de Viena) de Händel, Boris Godunov de Mussorgky i els papers principals de les òperes La Catena d’Adone de Mazzocchi pel Festival d’Innsbruck, Orfeo ed Euridice de Gluck per  l’Òpera de Sabadell, Radamisto de Händel a Los Àngeles i Orlando també de Händel a la Maestranza de Sevilla i l’auditori de Saragossa.

Ha rebut premis de piano i cant (Premi al millor contratenor del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas 1997). A més, composa, especialment per a nens i publica les seves obres a les editorials Dinsic i Pagès Editors. Té una pàgina web: jordidomènech.com
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada